Levenstestament
Wordt iemand wilsonbekwaam, dan kan (en veelal moet) de rechter een mentor, bewindvoerder of een curator aanstellen die zaken gaat regelen voor de persoon in kwestie. De rechter houdt vervolgens toezicht. Wilt u zelf de regie houden over uw leven, ook voor situaties waarin u niet meer in staat bent zelf te beslissen, dan kan een levenstestament uitkomst bieden. In een levenstestament gaat het vaak om twee volmachten: één voor medische aangelegenheden en één voor zakelijke belangen.
Het levenstestament kan zien op een tijdelijke periode, bijvoorbeeld tijdens een revalidatieperiode, maar ook op een structurele situatie, zoals bij dementie. Het is derhalve raadzaam om tijdig langs de notaris te gaan om een levenstestament op te stellen. Wacht men te lang en is men niet goed meer in staat zijn of haar wil te bepalen, dan kan het levenstestament niet meer gemaakt worden. Bij twijfel kan een notaris altijd een ter zake deskundig raadplegen om te beoordelen of iemand wel of niet in staat is om een (levens)testament te maken.
In onderstaande brochure vindt u meer informatie. Heeft u een specifieke vraag of wilt u graag een deskundig advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.